Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Arena FM devine Radio Chişinău, un produs al Radio România

Publicat 03:28 | 26 nov. 2011 // Radar, Republica Moldova // 942 vizualizări

La 1 decembrie 2011, Radio România lansează în Republica Moldova postul Radio Chişinău, la ora actuală Arena FM, informează Radio România Actualităţi.

Lansarea Radio Chişinău reprezintă „o premieră şi o provocare neîntâlnită până acum în istoria radiodifuziunii”, a declarat preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), András István Demeter.

Un sondaj realizat recent de Centrul pentru Jurnalism Independent de la Chişinău semnalează, în premieră, o scădere a popularităţii posturilor de radio ruseşti în Republica Moldova.

Ion Bunduchi, directorul Asociaţiei presei electronice APEL, a salutat lansarea în Republica Moldova a postului Radio Chişinău, un produs al Radio România.

„E foarte bine că a venit şi cred că e foarte rău că a venit aşa târziu. Ani la rând am fost nedumeriţi de ce Bucureştiul nu a fost interesat să fie prezent pe piaţa media din Republica Moldova, pentru că acest lucru ar fi creat un minim echilibru în eter, ar fi contracarat propaganda şi intoxicarea venită din partea posturilor de radio ruseşti”, a declarat Ion Bunduchi pentru Radio România Actualităţi.

HotNews.md informează că noul post de radio a fost înfiinţat după preluarea pachetului majoritar de acţiuni al postului Arena FM de către RRA şi că anterior a fost anunţată o investiţie de circa 350 de mii de euro în fondarea Radio Chişinău. Postul va fi condus de Marian Voicu, realizator român de radio şi TV.

“Decizia înfiinţării Radio Chişinău a fost luată după ce, în aprilie a.c., SRR a aprobat începerea procedurilor de extindere a programelor Radioului Public din România în R. Moldova, prin preluarea a cel puţin 51% din acţiunile postului de radio şi a portalului „Arena”. Postul de radio Arena FM, lansat oficial în august a.c., este deţinut de SRL „Pajura Albă”, condusă de Viorica Molea (20%) şi Asociaţia Obştească „Centrul de Cultură şi Carte Românească” (80%)”, potrivit HotNews.md.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!