Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Atenţie la cer! O “stea căzătoare” i-a adus milioane unui american

Publicat 18:50 | 16 nov. 2011 // Elldorscop, Ştiinţă // 3.264 vizualizări

Un meteorit cu o greutate de 17 kg a căzut în 2006 pe domeniul unui fermier din orăşelul american Conception Junction (statul Missouri), iar de curând acesta a aflat că specimenul valorează 3,5 milioane de dolari.

Conform experţilor, meteoritul este un “pallasit” – un singur gram costă aproximativ 200 de dolari. Corpul ceresc a căzut pe Pământ din îndepărtata Centură a asteroizilor situată între orbitele planetelor Marte şi Jupiter, potrivit Agerpres, care citează la postul de televiziune NBC.

Elldor.Info precizează că pallasitul este considerat cel mai frumos meteorit de către experţi şi colecţionari. Baza pallasitului este un amestec de fier şi nichel “încrustat” cu olivine (cristale semipreţioase de culoare galben-verzuie).

Pallasitul este un meteorit rar întâlnit, iar exemplarele de o calitate foarte înaltă sunt şi mai rare. (Vedeţi mai multe oferte pe Internet.)

Meteoritul a fost numit în onoarea savantului german Peter Pallas, care, în 1772, a găsit primul specimen, cu o greutate de 680 de kg, în apropiere de Krasnoiarsk, Siberia.

Elldor.Info

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!