Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Căpos şi ochios! Cine o fi fost? (video)

Publicat 04:26 | 21 nov. 2011 // Elldorscop, Radar, Ştiinţă // 922 vizualizări

“O mumie cu cap gigant a fost descoperită în Peru! Să fie oare un craniu de extraterestru?”, se întreabă “Daily Mail”.

Trunchiul mumiei are 50 de cm, iar capul îi este aproape la fel de lung.

Explicaţia alternativă pentru descoperirea bizară ar fi că acest craniu a fost deformat prin alungire artificială, ca parte a unui ritual tribal. Practica de alungire a craniului – care desemna apartenenţa la un grup sau un anumit statut social – datează de 9.000 de ani, scrie publicaţia.

Prin înfăşurarea strânsă a capetelor copiilor într-o pânză ori prin presarea între două scânduri, mayaşii, amerindieni şi aborigenii australieni provocau asemenea deformări, obţinând cranii rotunde, alungite sau conice.

Mumia a fost găsită de Renato Davila Riquelme, antropolog la muzeul Privado Ritos Andinos din Cusco, în oraşul Andahuaylillas, în provincia Quispicanchi.

Davila Riquelme afirmă că trei antropologi, din Spania şi Rusia, au analizat craniul şi au concluzionat că “nu este o fiinţă umană”.

Antropologul susţine că mumia are orbitele oculare mai mari decât ale craniilor umane obişnuite. Rămâne să fie analizat ADN-ul rămăşiţei de glob ocular găsite în orbita dreaptă a craniului.

“Daily Mail” găseşte o asemănare izbitoare între craniul mumiei şi craniile de cristal “de origine extraterestră şi cu puteri supranaturale” din filmul cu Indiana Jones „Kingdom of the Crystal Skull”.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!