Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Noua raclă cu moaştele Sfântului Mina a fost sfinţită de Patriarhul României

Publicat 07:35 | 10 nov. 2011 // România, Spiritualitate // 1.477 vizualizări

Noua raclă cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Mina de la Biserica Sf. Mina – Vergu, Bucureşti, a fost sfinţită miercuri, 9 noiembrie 2011, de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel. Slujba a fost oficiată în Paraclisul istoric din reşedinţa Patriarhală, informează Basilica.ro.

În cuvântul de învăţătură, Patriarhul României a arătat responsabilitatea care trebuie să o avem în cinstirea adusă sfintelor moaşte.

“Iată s-a sfinţit o nouă raclă pentru Sfântul Mare Mucenic Mina care este ocrotitor al celor nedreptăţiţi, ajutor al celor păgubiţi şi păzitor al celor singuri. Este pentru noi o bucurie că putem cinsti după cuviinţă moaştele sfinţilor, mai ales cele ale martirilor, pentru că vedem, aşa cum s-a spus în rugăciunea alcătuită special pentru sfinţirea raclei, avem deodată bucuria şi datoria de a înfrumuseţa această cinstire a sfinţilor şi prin racle mai frumoase. Cele care au fost mai modeste sau cele care au fost făcute din lemn, acum se înnoiesc pentru că vom da seama de libertatea pe care o avem în exprimarea credinţei. În timp de prigoană nu s-a putut totdeauna desfăşura cultul de cinstire a sfinţilor în toată frumuseţea lui, iar când suntem liberi responsabilitatea noastră este mai mare”, după cum a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Biserica Sf. Mina – Vergu,a fost ridicată în anul 1725. Moaştele Sfântului Mare Mucenic Mina se află în sfântul lăcaş din anul 1874.

Elldor.Info precizează că Sfântul Mare Mucenic Mina este pomenit la 11 noiembrie de Biserica Ortodoxă Română.
Pe stil vechi, conform calendarului iulian de care se conduce Biserica Ortodoxă Rusă şi, implicit, o mare parte a creştinilor ortodocşi din Republica Moldova, Sfântul Mina este sărbătorit la 24 noiembrie.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!