Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Altă noutate! Iarna te îmbătrâneşte cu 5 ani

Publicat 19:21 | 14 dec. 2011 // Sănătate // 831 vizualizări

Sezonul rece îşi pune amprenta în mod negativ asupra femeilor, îmbătrânindu-le cu aproximativ cinci ani în fiecare iarnă, susţine o echipă de experţi din cadrul companiei americane de cosmetice “Adonia Organics”.

Compania a efectuat un experiment ce a durat un an, pe un eşantion de peste 5.000 de femei, cu vârste cuprinse între 27 şi 60 de ani, scrie Agerpres, citând “Focus”.

Potrivit experţilor companiei, schimbările legate de vârstă sunt determinate de lipsa luminii solare. Din cauza insuficienţei de vitamina D, pielea devine mai palidă, iar pungile de sub ochi mai vizibile.

Cercetarea a revelat că circa 82% dintre femei au avut cearcăne pe perioada iernii, în timp ce în decursul verii doar 38% dintre ele au fost afectate de acest fenomen.

Concluzia cercetătorilor, notată de Agerpres, este memorabilă:

“Modalităţi de combatere a acestui fenomen practic nu există, decât cu excepţia migrării în ţările calde pe timpul iernii. Experţii recomandă tuturor, nu doar femeilor, să aştepte cu răbdare vara când organismul va începe să primească necesarul de vitamine”.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!