Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Cina de Revelion – sfaturi pe ultima sută de metri

Publicat 20:06 | 30 dec. 2011 // Elldorscop, Social // 2.461 vizualizări

Azi şi mâine facem cumpărăturile şi pregătirile pentru masa de Revelion.
Suntem în plină criză şi ne-ar prinde bine să fim cât mai economi.

Prima regulă de care trebuie să ţinem cont este să nu mergem la cumpărături fără o listă pregătită din timp, ca să nu cumpărăm produse inutile şi în cantităţi mari. Lista o facem ţinând cont de meniul pe care ni-l propunem pentru cina de Revelion.

A doua regulă este să nu luăm cu noi la cumpărături copiii, pentru că ei vor dori multe dulciuri, bomboane şi vor fi atraşi de produse de care nu avem nevoie.

Dacă mergem la supermarket, să luăm coşul mic, de plastic, în care să punem produsele noastre. Coşul de metal gigant este amăgitor.

Regula numărul trei: să punem în listă cât mai multe produse autohtone şi de sezon, cum ar fi merele, perele, cartofii, sfecla roşie, morcovul, ouăle, ciupercile, etc.

Cina de Revelion nu trebuie neapărat să fie sofisticată. Cu puţină fantezie, felurile de mâncare simple pot fi aranjate pe masă la fel de frumos ca cele din restaurantele de lux şi sunt la fel de gustoase.

Dar ce putem pregăti pentru ultima noastră cină din acest an?

Ca aperitiv merg foarte bine bruschetele (pâine prăjită) sau crostini (pâine tostată) ornate cu roşii, ciuperci şi usturoi.

La felul întâi putem propune paste sau tăiţei preparaţi în casă, cu sos de ciuperci, mămăligă cu sosuri din carne (pentru un sos nu avem nevoie de cantităţi mari de carne) sau ravioli cu carne ori brânză.

Salatele simple din sfeclă roşie, morcovi, condimentate cu maioneză, usturoi sau ulei şi suc de lămâie sunt binevenite oricând.

Pentru desert putem prepara tiramisu sau o simplă, dar delicioasă plăcintă cu mere.

Oricât de profundă ar fi criza economică, la cina de Revelion nu putem renunţa, dar putem să avem pe masă bunătăţi fără cheltuieli exagerate.

Câte calorii conţin coniacul, votca, vinul, berea şi alte băuturi alcoolice (listă)

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!