Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Depozit de muniţii la Bulboaca, proiectat cu ajutorul francezilor

Publicat 15:38 | 08 dec. 2011 // Radar, Republica Moldova // 1.057 vizualizări

Un grup de experţi în domeniul construcţiilor şi edificiilor cu destinaţie specială din Franţa se află, în perioada 6-8 decembrie, într-o vizită de lucru la Ministerul Apărării, la invitaţia Comandamentului Logistic al Armatei Naţionale.

Colonelul Gerard Lauhay şi căpitanul Mathieu Colombel au venit la Chişinău pentru a acorda asistenţă specialiştilor militari moldoveni în vederea elaborării schiţei tehnice a unui depozit de muniţii conform standardelor internaţionale, care urmează a fi construit la Centrul de instruire Bulboaca pentru depozitarea şi păstrarea muniţiilor din dotarea Armatei Naţionale, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Maiorul Andrei Camerzan, şef adjunct al Direcţiei Armament, motivează necesitatea construirii noului depozit prin faptul că cele existente se află prea aproape de cazarme şi locurile de dislocare a efectivului, ceea ce contravine normelor internaţionale referitoare la distanţele de siguranţă, în special în timpul desfăşurării aplicaţiilor multinaţionale.

Construcţia noului depozit de păstrare a muniţiilor este prevăzută în Memorandumul de înţelegere între Ministerul Apărării şi Misiunea OSCE în Republica Moldova cu privire la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor, semnat în octombrie 2010.

Pe lângă construcţia depozitului, documentul mai prevede realizarea altor şapte proiecte. Este vorba despre modernizarea depozitelor de stocare a muniţiilor din Floreşti, Cahul, Bălţi şi Chişinău, distrugerea diferitelor tipuri de bombe, precum şi procurarea unui sistem mobil pentru verificarea vizuală a stocurilor de muniţii.

Totodată, în cadrul acestui program vor fi organizate cursuri de instruire în domeniul managementului tehnic al muniţiilor.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!