Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

PNL şi-a introdus în statut obiectivul Unirii cu România

Publicat 23:39 | 03 dec. 2011 // Politică, Radar, Republica Moldova, România // 1.064 vizualizări

Foto: Pavlicenco.md

Partidul Național Liberal (PNL), formaţiune extraparlamentară condusă de Vitalia Pavlicenco, și-a introdus în statut obiectivul Unirii Republicii Moldova cu România, în cadrul congresului desfăşurat sâmbătă, 3 decembrie.

La congres au fost prezenţi, în momentul deschiderii lucrărilor, 282 de delegaţi din numărul de 367 de aleşi. De asemenea, au fost prezenţi 133 din cei 190 de invitaţi.

În funcţia de preşedinte al PNL a fost realeasă Vitalia Pavlicenco, iar vicepreşedinţi au fost realeşi Alexandra Can, Anatolie Revenco şi Sergiu Afanasiu. Congresul a ales Delegaţia Politică Naţională, Comisia Centrală de Cenzori, Curtea de Onoare şi Arbitraj, Biroul Permanent Central şi Secretarul General.

“Congresul al III-lea al PNL a adoptat obiectivul Unirii celor două state românești drept obiectiv programatic. PNL salută că tot mai multe segmente ale societății conștientizează că această decizie de importanță majoră pentru societate este unica justă și echitabilă în situația când influențele din Est și ale exponenților locali ai cercurilor imperiale de la Moscova nu slăbesc, iar guvernanții nu găsesc nici o soluție pentru oprirea degradării continue a societății și a vieții fiecărui cetățean în parte”, se spune în declaraţia adoptată de delegaţii la congres.

În calitate de invitaţi, la congresul PNL au fost prezenţi scriitorii Vladimir Beşleagă, Traian Vasilcău, Andrei Strâmbeanu, Constantin Tănase, mai multe persoane publice, cunoscute din Republica Moldova, inclusiv oameni politici, reprezentanţi ai sectorului asociativ, scriitori, istorici, avocati, jurişti, oameni de afaceri, informează Serviciul de presă al formaţiunii.

Potrivit comunicatului PNL, la congresul formaţiunii a vorbit Rareş Enescu, sosit, împreună cu Mihail Paul, ca reprezentanţi al Partidului Social-Democrat din România, cu un mesaj de la preşedintele Victor Ponta, precum şi Eugen Mihalache, vicepreşedinte al Partidului Poporului “Dan Diaconescu”, director pentru relaţia cu românii de pretutindeni, împreună cu o delegaţie.

Un mesaj de salut le-a transmis delegaţilor la congres şi Crin Antonescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal din România, precum şi Mircea Popescu, preşedinte al Consiliului Mondial Român (2001-2005) din SUA (California).

La Congres a luat cuvântul şi George Simion, preşedintele “Acţiunii 2012”.

La alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, PNL  a acumulat 0,64% din voturi.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

1 Comentariu

  1. daniel rad spune:

    decizia pnl moldova dea baga in statut unirea ce lor 2 state rominesti este salutara.alpirea la patria mama a r fi de prisos

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!