Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Prinşi că falsificau dolari SUA şi paşapoarte româneşti în Chişinău (foto)

Publicat 12:35 | 19 dec. 2011 // Radar, Republica Moldova // 1.283 vizualizări

Poliția a curmat activitatea unei filiere specializate în falsificarea actelor și dolarilor SUA.

Timp de doi ani, suspecții au reușit să falsifice şi să pună în circulație diverse legitimații de activitate (de polițist, avocat, jurist), diplome, pașapoarte românești și circa 5 mii de dolari SUA.

Solicitanții achitau 150-250 de euro pentru un act fals, potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al MAI difuzat luni, 19 decembrie.

Actualmente sunt cercetaţi, în stare de arest preventiv, doi membri ai grupării, ambii chișinăueni, cu vârsta de 36 şi, respectiv, 61 de ani. Potrivit cercetărilor de până la această oră, bărbaţii îşi desfăşurau activitatea ilegală în 5 apartamente din municipiul Chișinău.

Dacă vinovăţia le va fi demonstrată în instanţa de judecată, ei riscă de la 5 până la 10 ani de detenţie.

Reacţionând la o informație operativă cu privire la activitatea “fabricii de falsificare a documentelor şi dolarilor”, ofiţerii MAI au reuşit să identifice infractorii şi să stopeze activitatea grupării.

Prin persoane infiltrate, poliţiştii au purtat tratative cu suspecții, astfel reușind să stabilească locuințele în care erau fabricate bancnotele false.

Efectuând percheziții în locuințele și automobilele inşilor, forțele de ordine au depistat circa 50 de ştampile false, diplome, legitimații de polițist, de avocat, pașapoarte românești false, utilaj pentru confecţionarea actelor şi documentelor, precum şi alte obiecte destinate falsificării.

Ofiţerii Direcţiei generale servicii operative din cadrul Departamentului de Poliție al MAI continuă cercetările, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, identificării și reținerii altor membri ai grupului, precum și acumulării probelor necesare pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate, conform legislației.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!