Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Reguli UE pentru sucuri şi nectaruri

Publicat 10:28 | 15 dec. 2011 // Mapamond, Radar // 955 vizualizări

Parlamentul European a adoptat, la 14 decembrie, noi reguli de etichetare în cazul sucurilor de fructe şi al nectarurilor, pentru a elimina confuziile privind ingredientele acestora.

Conform noilor reguli, un amestec de două sucuri trebuie să aibă în viitor o denumire care să reflecte conţinutul acestuia. De exemplu, un amestec de 90% mere şi 10% căpşuni va trebui denumit clar „suc din mere şi căpşuni”. În prezent aceste tip de suc poate fi denumit doar „suc de căpşuni”. Un nume generic de tip „amestec de sucuri” poate fi folosit dacă sunt prezente trei sau mai multe surse de fructe, se arată într-un comunicat al Parlamentului European, citat de Agerpres.

Etichetările de tip „fără adaos de zahar” nu vor mai fi permise pe nectaruri conţinând îndulcitori artificiali, cum ar fi zaharina, pentru a pune capăt potenţialelor confuzii.

Consumatorii – în special suferinzii de diabet, părinţii copiilor sau persoanele care ţin diete – doresc să aibă indicaţii clare privind diferenţa dintre „suc” şi „nectar”, precum şi în ceea ce priveşte existenţa vreunui fel de îndulcitor, au subliniat europarlamentarii.

Regulile urmează doar formal să fie adoptate şi de Consiliu pentru a intra în vigoare cât mai curând. Statele membre ale UE vor avea apoi până la 18 luni pentru a-şi adapta legislaţia la noile reguli.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!