Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Vladislav Surkov, noul vicepremier rus pentru modernizare, bucuros că începe “o viaţă nouă”

Publicat 18:34 | 27 dec. 2011 // Mapamond // 2.008 vizualizări

Foto: yuga.ru

Vladislav Surkov, considerat unul dintre principalii ideologi ai partidului “Edinaia Rossia”, după cum scrie presa rusă, a fost numit marţi, 27 decembrie, vicepremier responsabil cu modernizarea Federaţiei Ruse.

„Vladislav Iurievici Surkov s-a născut la 21 septembrie 1964 în satul Solnţevo, regiunea Lipeţk. Conform altor informaţii, Surkov (Aslambek Dudaiev) s-a născut în 1962, în satul Duba-Iurt din Republica Autonomă Ceceno-Inguşetia. În anii 1983-1985, Surkov a activat în trupele speciale ale Direcţiei principale de informaţii GRU (ГРУ)”, scrie Lenta.ru.

„Am semnat un decret prin care sunteţi desemnat vicepremier”, l-a anunţat pe Surkov preşedintele rus, Dmitri Medvedev, după ce l-a chemat la reşedinţa prezidenţială “Gorki”.

De multă vreme rugam conducerea să-mi ofere şansa de a începe o viaţă nouă de la Anul Nou. Am fost înţeles şi mulţumesc mult”, a declarat presei Vladislav Surkov.

“Am fost printre cei care l-au ajutat pe preşedintele Elţin să efectueze transferul de putere pe cale paşnică, printre cei care l-au ajutat pe preşedintele Putin să stabilizeze sistemul politic şi printre cei care l-au ajutat pe preşedintele Medvedev să-l liberalizeze. A fost o treabă bună. Au fost şi greşeli, dar despre acestea vom vorbi altă dată”, a adăugat noul vicepremier rus.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!