Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

“Vada a bordo, cazzo!” – ordinul căpitanului De Falco pe tricou

Publicat 12:15 | 20 ian. 2012 // Elldorscop, Mapamond // 3.502 vizualizări

Fraza cea mai dramatică – “Vada a bordo, cazzo!” ( Mergeţi la bord, rahat!) – din conversaţia comandantului Gregorio De Falco cu Francesco Schettino, căpitanul navei “Costa Concordia”, a devenit deja un simbol şi o obsesie. Este imprimată acum şi pe un T-short care se vinde cu 12,9 euro.

Tricoul poate fi comandat în Internet pe site-ul societăţii producătoare, Lipsiadesign.com.
O iniţiativă comercială care multora li s-a părut de prost gust, dat fiind faptul că fraza este asociată unei tragedii în care mai multe persoane şi-au pierdut viaţa.

Societatea producătoare îşi prezintă astfel produsul pe site: ““Vada a bordo, cazzo!” nu este doar un ordin. Este o frază-simbol a tuturor celor care în această ţară nu cedează în faţa greutăţilor. A celor care continuă să-şi facă datoria în pofida tuturor dificultăţilor, punând interesul colectiv în faţa interesului personal. Să ne apucăm de lucru, să îmbunătăţim Italia!”.

Stefano Ramponi, proprietarul societăţii Lipsia Soft, a răspuns astfel criticilor aduse: “Nu am făcut-o cu scopul de a câştiga bani. La sigur nu ne vom îmbogăţi vânzând un T-short de 13 euro. Am mizat pe un mesaj pozitiv, rostit de un căpitan care a devenit simbol în această nenorocire, un îndemn pe care ar trebui să-l pronunţăm toţi, mai ales în faţa acelor tipi care se comportă rău şi nu vor să-şi facă datoria.”

Proba decisivă în cazul “Costa Concordia”: Ce spunea căpitanul Francesco Schettino în timp ce părăsea nava

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!