Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„Curaj au mulţi, dar nu au şanse” – Tudor Deliu despre alegerea preşedintelui

Publicat 13:17 | 06 ian. 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova // 3.147 vizualizări

Foto: inprofunzime.md

Comisia specială de desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova n-a înregistrat până astăzi, 6 ianuarie, niciun candidat la funcţia supremă în stat. Alegerile repetate au fost fixate de Parlament pentru 15 ianuarie, iar dosarele candidaţilor sunt aşteptate până la 12 ianuarie, ora 19:00.

Preşedintele comisiei speciale, deputatul PLDM Tudor Deliu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, deocamdată, n-a fost depus niciun dosar de înscriere. Dacă situaţia nu se va schimba până la 12 ianuarie, Parlamentul va stabili o nouă dată pentru alegerile prezidenţiale repetate, într-un termen de 30 de zile începând cu 15 ianuarie.

Teoretic, tentativele de alegere a preşedintelui Republicii Moldova pot dura vreme îndelungată, deoarece legislaţia nu stabileşte de câte ori poate fi declarată desfăşurarea repetată a scrutinului.

„În cazul în care Curtea Constituţională, după examinarea sesizării depuse de deputatul Mihai Godea, va declara scrutinul din 16 decembrie 2011 neconstituţional, Legislativul va începe ciclul electoral de la zero şi va stabili data alegerilor prezidenţiale ordinare”, a mai precizat Tudor Deliu.

Într-o intervenţie la Radio Europa Liberă, Tudor Deliu a răspuns astfel la o întrebare despre lipsa candidaţilor: “Curaj au mulţi, fiindcă sunt foarte mulţi cetăţeni care telefonează şi se interesează. Alta e că aceşti cetăţeni nu au şanse să fie înregistraţi, deoarece nu au susţinerea a cel puţin 15 deputaţi din Parlament. Cei care au posibilitatea să facă acest lucru, mă refer la partidele parlamentare, încă nu s-au decis, dar timp mai este”.

Preşedinţia aşteaptă noi pretendenţi, până la 12 ianuarie 2012

Elldor.Info

1 Comentariu

  1. victor spune:

    pentru ca sa fie inregistrat un candidat ar trebui sa fie dorinta de a-l vota, comunistii nu vor presedinte, doar alegeri anticipate, dodon la fel, filat ii bine si in functie de premier si nu vrea sa plece nicaieri din acest post, ramine doar PL si PD care intradevar vor alegerea sefului statului, dar nu le permite cele doua lalte partide.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!