Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

AIE plus PCRM: Ori „pun ţara la cale”, ori se joacă „de-a ţara-n bumbi”

Publicat 07:26 | 10 ian. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.392 vizualizări

Persoane din conducerea celor patru grupuri parlamentare (PLDM, PDM, PL, PCRM) s-au întrunit, în seara zilei de 9 ianuarie, într-o şedinţă comună în care au discutat despre identificarea unui candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. La final, toţi s-au declarat mulţumiţi sau relativ mulţumiţi de întrevederea în format AIE+comuniştii, dar au precizat că nu au fost nominalizaţi candidaţi, astfel încât discuţiile vor continua marţi, 10 ianuarie.

“Au fost discutate mai multe scenarii de depăşire a crizei politice, inclusiv de înaintare a unui candidat din afara Parlamentului”, a declarat deputatul comunist Iurie Muntean.

Liderul grupului parlamentar PDM, Dumitru Diacov, care s-a declarat “optimist moderat” după întâlnire, a apreciat că discuţiile cu PCRM “nu vor fi uşoare” şi că este important ca deputaţii comunişti să fie convinşi să participe la alegerea preşedintelui, “ca un exerciţiu al salvării naţionale”.

Liderul grupului parlamentar PL, Ion Hadârcă, a declarat presei că “discuţiile au fost constructive, sincere” şi că “uşile rămân deschise pentru dialog”.

În opinia deputatului PLDM Tudor Deliu, preşedinte al Comisiei speciale pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova, însăşi întâlnirea în respectivul format a fost “un fapt inedit”, dar a mai rămas “teren pentru discuţii”.

Scrutinul repetat pentru alegerea preşedintelui a fost fixat pentru 15 ianuarie. Candidaţii se pot înregistra până la 12 ianuarie, ora 19:00, dar deocamdată n-a fost depus niciun dosar.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!