Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Bărbat din Cahul împuşcat la graniţa cu România (update)

Publicat 17:22 | 15 ian. 2012 // Republica Moldova, Social // 1.448 vizualizări

Update: Bărbatul transporta ţigări de contrabandă. În maşina sa au fost găsite aproximativ 300 de pachete de ţigări, potrivit unor surse din MAI citate de Jurnal TV.

Un cetăţean al Republicii Moldova, de 23 de ani, originar din raionul Cahul, a fost rănit prin împuşcare la punctul de trecere a frontierei moldo-române Giurgiulești-Galați, în dimineaţa zilei de 15 ianuarie.

Fiind oprit pentru control, bărbatul, aflat la volanul unei maşini cu număr de înmatriculare de Bulgaria, a ignorat somaţia Poliţiei de Frontieră a României. Pentru a scăpa de control, el a încercat să revină pe teritoriul Republicii Moldova, iar poliţiştii au deschis focul.

Polițiștii de frontieră români susțin că au tras două focuri – unul în sus și altul în pneuri, dar că nu l-ar fi rănit.

Cetăţeanul, despre care la Chişinău se relatează că este rănit în zona toracică, a reuşit să ajungă pe teritoriul Republicii Moldova, acum aflându-se la spitalul din Cahul, unde urma să fie operat. Maşina va fi supusă verificărilor.

Şeful Direcţiei Relaţii cu publicul din cadrul MAI de la Chişinău, Chiril Moţpan, a declarat pentru Publika TV:
„Este vorba de un caz excepţional. Incidentul a avut loc în dimineaţa acestei zile, în jurul orelor 10:30. Un tânăr a trecut legal hotarul de la Giurgiuleşti. Vameşii români au solicitat verificarea automobilului care ar fi dat de bănuit. Cetăţeanul a refuzat să se supună cerinţelor legale ale vameşilor români, a întors maşina şi a pornit spre hotarul Republicii Moldova”.

Surse din cadrul Poliției de Frontieră Române au precizat pentru „Adevărul“ că cetăţeanul moldovean a fost oprit pentru verificări, deoarece exista bănuiala că mașina este furată. Când i-au fost solicitate actele, el a urcat la volan și a trecut în Republica Moldova. Polițiștii de frontieră români susțin că au tras două focuri – unul în plan vertical și unul în pneuri, dar că nu l-ar fi rănit.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!