Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Experimente genetice: Copii cu 3 părinţi

Publicat 21:48 | 21 ian. 2012 // Ştiinţă // 1.340 vizualizări

Cercetătorii din Marea Britanie au anunţat că, în următorii trei ani, se vor naşte primii copii care vor purta genele a trei părinţi.

Neurologii de la Universitatea Newcastle din Anglia au obţinut o finanţare de 4,4 milioane de lire sterline din partea fundaţiei Wellcome Trust pentru cercetări asupra unei tehnici de fertilizare in vitro controversate, prin care se încearcă modificarea unor părţi din ovul ce prezintă un risc de a transmite fătului defectele genetice ale mamei.

Procedura implică transferarea ADN-ului din ovulul mamei în ovulul unei donatoare, pentru a înlocui mitocondriile defectuoase. Apoi, ovulul este implantat în uterul mamei, prevenind astfel transmiterea unor gene defectuoase fătului.

Mitocondriile sunt „bateriile microscopice” care alimentează cu energie toate celulele vii din corp.

Atunci când aceste baterii celulare nu funcţionează, pacienţii ajung să sufere de boli foarte grave care afectează toate ţesuturile care depind de mitocondrii – mai ales muşchii, inima şi creierul.

Cercetătorii spun că doar 0,2% din ADN-ul bebeluşului va proveni din ovulul donatoarei, iar acest material genetic care provine de la a treia persoană nu va conţine nicio caracteristică a donatoarei.

Sursa: Descopera.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!