Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Marian Lupu şi Viktor Ianukovici au discutat la Kiev despre dosarul transnistrean şi securitatea energetică

Publicat 16:04 | 18 ian. 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova // 919 vizualizări

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a avut miercuri, 18 ianuarie, o întrevedere cu președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, în cadrul vizite de lucru pe care o efectuează la Kiev, la invitația omologului său ucrainean.

La întrevedere au fost abordate subiecte de interes comun de pe agenda bilaterală și internațională, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei de la Chişinău.

Marian Lupu şi Viktor Ianukovici au făcut un bilanț al colaborării bilaterale în 2011 și au trasat noi standarde și obiective pentru 2012, discutând inclusiv aspecte ce țin de securitatea energetică şi apreciind activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene.

„A fost discutat și dosarul transnistrean, președintele Ianukovici reconfirmând că țara sa este dispusă să participe activ la discuţiile privind demilitarizarea regiunii transnistrene şi transformarea actualului format de pacificatori de pe Nistru”, se arată în comunicatul oficial.

În cadrul întrevederii, Marian Lupu „a menționat caracterul strategic al relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina, țara vecină ocupând a treia poziție printre partenerii economici externi” ai Republicii Moldova. În 2011, volumul schimburilor comerciale bilaterale s-a cifrat la 904,4 milioane de dolari americani, în creștere cu 27,1 la sută față de anul 2010.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!