Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

NATO: Moscova răspunde unui duşman imaginar

Publicat 14:12 | 19 ian. 2012 // Geopolitică, Mapamond // 1.033 vizualizări

Răspunsul Rusiei la scut este împotriva unui duşman imaginar, consideră NATO

Măsurile anunţate de Rusia ca răspuns la scutul antirachetă din Europa sunt îndreptate împotriva unui duşman imaginar şi vor însemna o cheltuială inutilă, a declarat joi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit EFE.

În luna noiembrie, preşedintele rus Dmitri Medvedev a ameninţat cu amplasarea în sudul şi vestul Rusiei a unor sisteme de armament de atac moderne, care să poată garanta distrugerea componentei europene a sistemului antirachetă.

Puţin mai târziu, Moscova a desfăşurat un radar de alertă timpurie pentru atacuri cu rachete în enclava rusă Kaliningrad.

“Este o formă de a risipi resursele financiare ale Rusiei, deoarece întărirea armamentului ofensiv este îndreptată împotriva unui duşman artificial, care nu există”, a spus Anders Fogh Rasmussen, citat de presa locală, după ce s-a întâlnit la Vilnius cu preşedintele Lituaniei, Dalia Gribauskaite.

Rusia, totuşi, insistă că măsurile sale sunt adecvate şi justificate faţă de ceea ce Moscova consideră o ameninţare la adresa echilibrului nuclear actual, cum a amintit miercuri ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov.

“Logica poziţiei noastre este simplă şi de înţeles. Dacă în apropierea frontierelor noastre se desfăşoară armament capabil să rupă echilibrul strategic şi, prin urmare, să ne reducă securitatea, vom răspunde cu măsuri chemate să nu permită această diminuare”, a subliniat Serghei Lavrov, citat de EFE.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!