Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Pacificatorii de la postul nr.9 au predat armele

Publicat 11:42 | 04 ian. 2012 // Republica Moldova // 1.049 vizualizări

Foto: Promo-LEX via curaj.net

Blocurile de beton armat de pe partea carosabilă a drumului de la postul trilateral al forţelor de pacificare nr. 9 au fost eliminate şi înlocuite cu elemente care nu vor bloca libera circulaţie a cetăţenilor în acest sector al Zonei de Securitate de pe Nistru. Aceeaşi procedură va fi aplicată în continuare şi la alte posturi de control.
Numărul soldaţilor pacificatori de la respectivul post a fost redus de la 7 la doar 4. De astăzi, 4 ianuarie, militarii de la acest post nu au dreptul să deţină arme, potrivit Moldpres.

Decizia a fost luată de Comandamentul Militar Unificat al Forţelor de Menţinere a Păcii, întrunit în şedinţă de urgenţă ca urmare a incidentului de la 1 ianuarie curent, când un pacificator rus de la postul nr.9 l-a împuşcat mortal pe Vadim Pisari, un cetăţean de 18 ani al Republicii Moldova.

Decizia Comandamentului Militar Unificat a fost anunţată de vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, în şedinţa de Guvern.

Miniştrii au respectat un moment de reculegere în memoria lui Vadim Pisari, înmormântat astăzi. Din Fondul de Rezervă, Guvernul a alocat 100 de mii de lei pentru funeralii.

Elldor.Info

1 Comentariu

  1. […] agenţiei oficiale de la Tiraspol, „Olvia-press”, Oleg Beleakov a ţinut să infirme astfel declaraţia Chişinăului potrivit căreia pacificatorii de la postul nr.9 sunt […]

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!