Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Păr frumos ca de sirenă

Publicat 11:02 | 08 ian. 2012 // Sănătate // 1.011 vizualizări

Odată cu venirea sezonului rece, poţi constata că părul ţi-a devenit mai lipsit de vigoare şi că pierzi tot mai multe fire. Nu intra în panică. Situaţia poate fi remediată într-o lună – o lună şi jumătate. Iar impresia că-ţi cade tot mai mult păr ţi-o poate crea şi lungimea firului, dacă nu te-ai tuns din primăvară. În plus, firele de păr lung şi fragil se rup mai uşor în timpul pieptănatului. Nu te pieptăna de mai multe ori pe parcursul zilei.

Poţi înlătura efectele care-ţi strică dispoziţia având grijă ce mănânci şi acordând o atenţie sporită îngrijirii părului. Mai întâi de toate, ţine minte că nu trebuie să ai încredere oarbă în remediile, inclusiv pastilele, pe care ţi le recomandă sau ţi le oferă „binevoitoarele” din anturajul tău. Informează-te, consultă un medic chiar, dacă produsele din comerţ destinate revitalizării părului nu corespund aşteptărilor tale sau nu ştii ce să alegi.

Pentru un păr admirabil, nutriţioniştii ne recomandă să consumăm în primul rând produse alimentare din grupa B, responsabile de creşterea părului. Este importantă şi vitamina E, care sporeşte imunitatea şi contribuie la oxigenarea sângelui. Urmează vitaminele A şi C, care ajută părul să crească frumos şi sănătos.

Vitamina B ne-o pot asigura ouăle, tărâţele, fasolele, mazărea, morcovii, conopida, cerealele şi nucile. Este important şi aportul de proteine – ar trebui să consumăm peşte şi carne, inclusiv ficat.

Vitamina A ne-o putem lua din gălbenuşul de ou, ficat, peşte şi unt. Vitamina E ne-o asigură uleiurile de bună calitate, obţinute prin presare la rece – de măsline, miez de nuci, floarea-soarelui, seminţe de bostan, migdale, seminţe de struguri. Vitamina E contribuie la buna asimilare a beta-carotenului, uleiurile fiind recomandate pentru salatele cu morcov.

Necesarul de vitamina C ni-l asigură majoritatea fructelor şi legumelor. Poţi conta mai ales pe citrice, kivi, coacăza neagră şi ardei gras.

Este important să ai o dietă echilibrată şi să nu-ţi lipsească din meniu ouăle, carnea slabă, brânza, fructele de mare şi peştele, cerealele integrale, fructele şi legumele proaspete.

Nu uita de principiul „un măr pe zi” şi evită excesul de zahăr, pentru că dăunează părului.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!