Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Seară dedicată lui Mihai Eminescu la Ambasada României în Spania

Publicat 15:22 | 13 ian. 2012 // Cultură, Mapamond, România // 1.435 vizualizări

TIR-ul lui Gheorghe Vlase. Foto de V. Patrichi

Camionul pe care străluceşte chipul de Hyperion al lui Eminescu şi vestitele versuri: „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie? Ţara mea de glorii, ţara mea de dor…”

O seară dedicata operei poetului Mihai Eminescu va fi organizată vineri, 13 ianuarie, la Ambasada României la Madrid, în colaborare cu Asociaţia româno-spaniolă Iberdacia.

Potrivit Ambasadei, programul va fi compus din recitarea şi interpretarea de poezii şi cântece pe versurile poetului de către membri ai comunităţii româneşti de la Madrid.

Camera Deputaţilor a Parlamentului României a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, 15 ianuarie, a devenit Zi a Culturii Naţionale, act normativ ce a întrunit 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri.

În perioada 13-15 ianuarie 2012, la Botoşani, Bălţi şi Soroca, se desfăşoară Zilele Mihai Eminescu, eveniment ce marchează 162 de ani de la naşterea poetului neamului românesc.

După ce au debutat la Bălţi şi vor continua la Soroca, în ziua de 15 ianuarie, manifestările culturale vor trece Prutul şi se vor muta la Botoşani, unde vor avea loc depuneri de coroane la statuia poetului din faţa teatrului cu acelaşi nume, un Te Deum la Biserica Uspenia, unde a fost botezat acesta, dar şi o slujbă de pomenire la Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din cadrul Memorialului Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu”.

Academia Română va organiza, la 15 ianuarie, de ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naţionale, în colaborare cu Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă (FNSA), un triplu eveniment omagial la Bucureşti, a anunţat acad. Eugen Simion, preşedintele FNSA.

“La Academie va fi organizată, dimineaţa, o sesiune omagială la Academia Română, iar seara, la Ateneul Român, un concert şi o expoziţie dedicate poetului naţional”, a spus fostul preşedinte al prestigiosului for de cultură.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!