Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Speranţă şi pentru fumători!

Publicat 02:04 | 07 ian. 2012 // Sănătate, Ştiinţă // 1.364 vizualizări

Medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale pot preveni leziunile pulmonare apărute în urma fumatului la persoanele care suferă de boli pulmonare obstructive cronice – o demonstrează un studiu realizat de cercetători de la clinica “John Hopkins”.

“Losartan” s-a dovedit a fi capabil să prevină toate leziunile pulmonare create de expunerea timp de două luni la fumul de ţigară. Medicamentul se adresează celor care au ţesutul pulmonar deteriorat, căile respiratorii îngroşate, inflamaţii sau supradilatare a plămânilor, informează “The Baltimore Sun” şi Descopera.ro.

Ce-i drept, deocamdată studiul a fost realizat pe şoareci, dar savanţii speră că în scurt timp cercetările vor fi făcute şi pe oameni cu boli pulmonare obstructive cronice, inclusiv amfizem pulmonar şi bronşită.

Numai în SUA sunt aproximativ 12 milioane de oameni care suferă de boli pulmonare obstructive, dar nu există şi medicamente care să trateze aceste afecţiuni.

Remediile existente pot doar să diminueze simptomele precum tusea.

Elldor.Info

2 Comentarii

  1. Cel mai bun medicament pentru toate tipurile de tratament este RENUNTAREA LA FUMAT!!! Sper acest filmulet sa va convinga http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fUuIb612C4k

  2. alek spune:

    fumatorii stiu despre consecintele fumatului
    altceva e ca scapa greu de dependenta.
    imbucurator ca savantii cauta tratamente si pentru fumatori.
    daca renunta la fumat ei tot au nevoie de tratament daca se imbolnavesc in perioada fumatului.

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!