Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Spioni americani până la moarte! Gândacii-cyborg

Publicat 23:32 | 14 ian. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.088 vizualizări

descopera.ro

Cercetătorii americani sunt cu un pas mai aproape de crearea insectelor-cyborg destinate spionajului, după ce o echipă de oameni de ştiinţă a conceput o baterie specială, care se alimentează cu ajutorul proceselor chimice ce au loc în corpul insectelor, scrie Descopera.ro, cu referire la “Daily Mail”.

Bateria va fi fixată pe corpul gândacilor, se va reîncărca şi va funcţiona până la moartea mini-spionilor. Savanţii încearcă acum să facă bateria cât mai mică, pentru ca insectele să nu fie stingherite de greutatea acesteia.

Daniel Scherson, profesor de chimie la Universitatea Case Western şi conducătorul acestei cercetări, explică: “O insectă dotată cu un senzor ar putea pătrunde într-o cameră pentru a măsura cantitatea de gaz otrăvitor din aer, ar putea transmite wireless măsurătoarea, iar apoi bateria s-ar putea reîncărca de-a lungul unei ore, ca apoi să reia acest proces de la început”.

Echipa de cercetători a fost finanţată de DARPA, aripa de cercetare a armatei SUA. “Programul nostru are ca scop conceperea de tehnologii care să permită preluarea controlului asupra locomoţiei insectelor, aşa cum hăţurile sunt necesare pentru a controla locomoţia cailor”, se explică pe site-ul DARPA.

Anterior, armata SUA a folosit albinele pentru detectarea minelor şi a armelor de distrugere în masă. Nu mai e mult şi insectele vor putea fi dotate cu aparate de înregistrare, senzori şi alte dispozitive electronice.

dailymail.co.uk

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!