Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Strasbourg: Thorbjorn Jagland l-a mustrat pe comunistul Grigore Petrenco

Publicat 22:52 | 24 ian. 2012 // Accente Info, Mapamond, Politică, Radar // 1.501 vizualizări

Foto: Alban Bodineau

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a declarat marţi, 24 ianuarie, că forul pe care-l conduce va oferi Republicii Moldova asistență juridică la organizarea referendumului constituţional anunţat de liderii AIE în scopul simplificării procedurii de alegere a șefului statului de către deputaţi.

Thorbjorn Jagland a făcut declarația în ședința plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), răspunzând astfel criticilor anti-referendum ale deputatului comunist moldovean Grigore Petrenco.

Foto: vipmagazin.md

Potrivit unei ştiri transmise de Radio Europa Liberă, Thorbjorn Jagland “a criticat lipsa de înțelegere între partidele parlamentare de la Chișinău, le-a chemat să renunțe la interesele înguste și a spus că un parlament care nu poate alege prima persoană în stat pierde încrederea oamenilor”.

Elldor.Info relevă că, la 19 ianuarie, preşedintele Partidului Liberal (PL), deputatul Mihai Ghimpu, a discutat prin telefon cu Thorbjorn Jagland, spunându-i că “desfăşurarea cu succes a acestui referendum reprezintă singura soluţie de depăşire a blocajului generat de nealegerea preşedintelui de mai bine de doi ani, respectiv, de asigurare a stabilităţii politice în Republica Moldova”.

În perioada 23-27 ianuarie, la Strasbourg îşi ţine lucrările sesiunea de iarnă a APCE. Delegaţia Republicii Moldova la APCE este condusă de Liliana Palihovici (PLDM), vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

La 23 ianuarie, Liliana Palihovici a fost aleasă în calitate de vicepreşedinte al APCE, cu unanimitate de voturi şi a avut o serie de întrevederi importante: cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, cu Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu Josette Durieux, fost coraportor al APCE pentru Republica Moldova.

Eleonora Lisnic
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!