Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

„Ziarul Lumina“, cotidianul Patriarhiei Române, împlineşte 7 ani

Publicat 08:32 | 07 feb. 2012 // Cultură, Mapamond, România // 2.215 vizualizări

„Ziarul Lumina”, cotidianul Patriarhiei Române, împlineşte astăzi şapte ani.

La 7 februarie 2005, la Iaşi, vedea lumina tiparului întâiul număr al primului cotidian ortodox din lume, sub purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, relevă publicaţia.

“O perioadă de timp relativ scurtă, dar importantă, în care v-am oferit un alt fel de presă, una sănătoasă, o alternativă la tabloidizarea ce a cuprins în ultima vreme întreaga mass-medie românească”, scrie Silviu Dascălu, redactor la „Ziarul Lumina”.

ziarullumina.ro

La a şaptea aniversare a publicaţiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel vorbeşte în mesajul său de binecuvântare despre “şapte trepte de lumină” şi menţionează:

“Aniversarea a şapte ani de la publicarea primului număr al „Ziarului Lumina” este un prilej de a aduce mulţumire lui Dumnezeu şi de a ne bucura pentru faptele de lumină din viaţa Bisericii care au fost consemnate, zi de zi, în paginile cotidianului Patriarhiei Române. (…)

„Ziarul Lumina” s-a născut dintr-o nevoie firească a Bisericii noastre de a avea propriul cotidian, alături de mijloacele audiovizuale de comunicare, în continuitatea tradiţiei epistolelor şi a cronicilor din vechime, precum şi a periodicelor bisericeşti din secolul trecut”.

Coincidenţa publicării primului număr al ziarului editat cu 7 ani în urmă la Iaşi, la 7 februarie 2005, cu aniversarea a 90 de ani de viaţă ai vrednicului de pomenire patriarh Teoctist nu era deloc întâmplătoare.

PF Teoctist oficiază slujba de Bobotează în curtea Palatului Patriarhiei din Bucureşti, sâmbătă, 6 ianuarie 2007. Foto: Silviu Matei / Mediafax

Era un act omagial al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru Patriarhul României, născut în zona Botoşanilor din Moldova”, spune Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Teoctist (născut Toader Arăpașu, la 7 februarie 1915) a fost Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române între anii 1986-2007, decedând la 30 iulie 2007.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!