Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Baclava cu probleme în Chişinău. Patronul turc este obligat să părăsească Republica Moldova

Publicat 12:35 | 15 feb. 2012 // Justiţie, Republica Moldova, Social // 2.222 vizualizări

andreeachinesefood.blogspot.com

Ofițerii Biroului migrație și azil şi specialiştii Centrului de Sănătate Publică au depistat o serie de nereguli la o secție de preparare a produselor de panificație orientale (baclava) din Chişinău, administrată de un cetăţean al Turciei.

Potrivit MAI, angajaţii respectivei unităţi încălcau regulile şi normele sanitar-igienice şi sanitar-antiepidemice.

Firma nici nu dispunea de autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea activităţilor în sectorul alimentar, iar doi angajaţi, originari din Turcia, nu aveau nici permis de şedere, nici drept de muncă pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, firma producătoare de baclava încălca regulile de exploatare a maşinilor de casă şi control.

Poliţiştii au descins pentru un control la această unitate în urma informaţiilor operative referitoare la încălcarea regimului de şedere a străinilor şi apatrizilor.

Colaboratorii Biroului migraţie şi azil al Ministerrului Afacerilor Interne au fost însoţiţi de specialiştii Centrului de Sănătate Publică.
În privinţa administratorului firmei, care avea drept de şedere, au fost întocmite procese-verbale contravenţionale, iar suma amenzilor ce i-au fost aplicate se ridică la 8.000 de lei.
Dreptul de şedere în Republica Moldova i-a fost revocat patronului turc, el urmând să părăsească teritoriul statului în termen de 30 de zile.

De la începutul anului 2012, ofiţerii Biroului migraţie şi azil, în comun cu subdiviziunile teritoriale, au depistat 86 de cazuri de încălcare a regimului de şedere în Republica Moldova. În privinţa a 5 cetăţeni străini, instanţele de judecată au pronunţat decizii de expulzare.

De asemenea, au fost adoptate 7 decizii de revocare a dreptului de şedere, 27 de decizii de returnare de pe teritoriul Republicii Moldova şi o decizie cu privire la declararea unui cetăţean străin “persoană indezirabilă”.

MAI precizează adresa şi numerele de telefon ale Biroului migraţie şi azil: Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 124, numerele de telefoane: +373/22/544603, +373/22/276692, +373/22/272487, site-ul: www.bma.gov.md.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!