Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Case îngropate complet în zăpadă! Oamenii merg pe acoperişuri! (video)

Publicat 00:14 | 10 feb. 2012 // Mapamond, Radar, România, Social // 1.458 vizualizări

“Sute de oameni din sudul României împart o lume ireală. Dacă apuci să intri în satele izolate, vezi doar hornurile şi gospodari care merg pe acoperişuri. Pe rând însă, autorităţile încearcă să redeschida drumurile, ca să ajungă la fiecare în parte”, relatează Pro TV Bucureşti.

Postul de televiziune a realizat un reportaj în localitatea Corbu, judeţul Buzău. Corbu se află la doar trei kilometri de drumul european 85, dar joi, 9 februarie, în localitate se putea ajunge numai pe jos.

Nămeţii uriaşi de patru metri acopereau locuinţele. Doar vârfurile acoperişurilor îţi sugerau că ai avea în faţă o aşezare omenească. Doar că o localitate în care se merge practic pe case.

“Ca să intre la căldură, oamenii coboară prin nişte tranşee. Ai spune că stau sub pământ, însă, de fapt, stau sub… zăpadă.
S-au ajutat între ei cum au putut. Tinerii au fost cei care au încercat să croiască drum. Acum potecile sunt făcute între hornuri.
De zile întregi oamenii stau fără curent şi fără apă. Toate fântânile sunt pline cu zăpadă.
Animalele trăiesc şi ele în grote albe. Sub greutatea zăpezii, mulţi se tem să nu le cadă podul în cap”, transmite reporterul.

„Suntem o naţie de supravietuiţori sau cel puţin unii dintre noi. Este şi cazul unui bărbat din satul Pelinu, judeţul Ialomiţa. El şi soţia sa, grav bolnavă, au rezistat (trei zile) sub tonele de zăpadă care le-au acoperit casa şi gospodaria”, mai informează Pro TV Bucureşti.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!