Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Deputaţii comunişti exersează câte un asalt pe săptămână (video)

Publicat 20:23 | 08 feb. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.114 vizualizări

Câţiva deputaţi comunişti nu s-au lăsat până n-au pătruns miercuri, 8 februarie, în Reşedinţa Preşedintelui, în care-şi are sediul preşedintele interimar al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Între timp, în stradă, câteva zeci de simpatizanţi şi membri ai PCRM, scandau „Jos Alianţa!”, „Jos Lupu!”, „Lupu, marş afară!”.

Până la urmă, agenţii de pază le-au permis comuniştilor să intre în hol, însoţiţi de un cameraman, dar aceştia au vrut mai mult – să intre chiar în biroul lui Marian Lupu.

Agenţii din pază i-au oprit şi părţile au polemizat timp de vreo 10 minute pe tema drepturilor deputaţilor de a intra în respectiva încăpere sau lipsei acestora.

La un moment dat, din cabinet a ieşit Marian Lupu.

„O! Bună ziua, Marian Ilici!”, a spus cineva din grupul comuniştilor.
„Când veţi părăsi (elibera) încăperea?”, l-a întrebat deputatul comunist Grigore Petrenco.
„Bună ziua”, le-a spus Marian Lupu, care surâdea, afişând o stare de calm.
„Când veţi discuta cu oamenii? Când veţi semna decretul?”, a insistat Grigore Petrenco, având în vedere decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului.
„Am discutat deja cu oamenii, o zi bună”, a spus Marian Lupu şi a intrat înapoi în birou.
„Iată-aşa…”, a comentat Petrenco.

Toate discuţiile au fost purtate în limba rusă.

Reprezentanţii comuniştilor au fost amabili la final – unul dintre ei le-a cerut scuze ofiţerilor din pază.

Când au ajuns în stradă, comuniştii şi-au informat susţinătorii că au ajuns până la biroul lui Marian Lupu şi că vor mai proceda la fel de acum încolo.

„Lupu trebuie să ştie asta! Şi nimeni nu-l va ajuta! Să-i fie frică!”, au fost anunţaţi protestatarii.

La 1 februarie, un grup de deputaţi comunişti au încercat să intre în şedinţa Guvernului, în timpul desfăşurării acesteia, dar au fost împiedicaţi de pază. La fel ca în cazul Reşedinţei de Stat, comuniştii au fost lăsaţi să pătrundă în clădire şi să ajungă până la etajul în care-şi ţinea şedinţa Cabinetul de Miniştri.

Comuniştii au organizat o serie de proteste de la începutul lunii februarie, la instituţii ale statului, dar şi în PMAN.
Partidul Comuniştilor cere acum dizolvarea Parlamentului, după ce anterior, la 25 noiembrie, declara oficial că alegerile parlamentare anticipate n-ar fi o soluţie.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!