Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Inundaţii cu victime în Bulgaria. România trimite 80.000 de saci de nisip ca ajutor de urgenţă

Publicat 18:26 | 08 feb. 2012 // Mapamond // 986 vizualizări

sofiaecho.com

România va trimite Bulgariei un ajutor de urgenţă constând în 80.000 de saci de nisip, în urma solicitării adresate Uniunii Europene de către ţara vecină, a anunţat premierul interimar Cătălin Predoiu.

Decizia a fost luată prin hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului interimar.

Sacii provin din Rezerva Administraţiei Naţionale a Apele Române şi vor ajunge în Bulgaria în cursul zilei de joi, a mai spus Predoiu.

Zăpada care s-a topit la sfârşitul săptămânii trecute şi precipitaţiile sub formă de ploaie şi ninsoare au provocat inundaţii masive în sudul Bulgariei, în regiunea Haskovo.

Un baraj rupt a provocat inundaţii în satul Biser din regiunea Haskovo, unde au murit opt persoane. Autorităţile au decretat miercuri zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor.

Bazinele de apă şi râurile s-au revărsat şi în regiunea Kardjali din sudul Bulgariei, precum şi în alte zone ale ţării.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului „Sofia Echo”, Bulgaria a cerut asistenţă din partea Mecanismului de Protecţie Civilă al Comisiei Europene.

Comisarul european bulgar, Kristalina Gheorghieva, care deţine portofoliul privind ajutorul umanitar, a declarat că Bulgaria va primi cel mai probabil ajutor european, dar a subliniat că aproape toată Europa se confruntă cu vreme rea.

novinite.com

Sursa: Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!