Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ironia de pe Twitter le-a jucat festa în SUA

Publicat 17:00 | 01 feb. 2012 // Mapamond // 1.050 vizualizări

heraldsun.com.au

Doi tineri englezi şi-au ruinat vacanţa în SUA cu un mesaj postat pe Twitter.

Pare incredibilă povestea lui LeighVan Bryan şi a prietenei lui, Emily Bunting. El este managerul unui bar, are 26 de ani, fiind mai mare decât ea cu doi ani. Ambii sunt din Birmingham.

Când au aterizat în SUA, la Los Angeles, pentru vacanţa mult râvnită, autorităţile americane i-au oprit „din motive de securitate”. Motivul: înainte de plecare, Leigh a scris pe Twitter că merge să „distrugă America”.

Cei doi turişti cu ghinion şi-au povestit peripeţiile cotidianului britanic „The Sun”.

Tânărul a spus că a încercat să le explice autorităţilor americane ca mesajul scris pe Twitter era doar o frază „ironică”. Dar agenţii de securitate l-au tratat ca pe un terorist, a fost interogat timp de cinci ore.

Ceea ce le-a sporit agenţilor suspiciunile a fost şi un alt mesaj al lui Leigh, în care acesta scria că va rămâne la Los Angeles timp de trei săptămâni, pentru „a deranja lumea şi a o exhuma pe Marilyn Monroe”.

„De la 11 septembrie 2011, trebuie evitate orice declaraţii sau acţiuni care pot crea suspiciuni sau preocupări de orice tip”, susţine Asociaţia britanică a agenţiilor de turism (ABAT).

„Postarea în reţea a unor afirmaţii care pot fi percepute drept ameninţare nu este văzută cu ochi buni de autorităţile americane”, adaugă ABAT.

Olga Pârău
Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!