Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ministerul Transporturilor despre circulaţia în Republica Moldova

Publicat 12:32 | 13 feb. 2012 // Radar, Republica Moldova, Social // 1.449 vizualizări

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă fără dificultăți pe toate traseele naționale, informează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din  Republica Moldova. Până la această oră, toate cursele aeriene, feroviare și auto sunt operate conform orarului prestabilit. La linia fierbinte a Administrației de Stat a Drumurilor (74 89 61) nu au fost semnalate dificultăți majore în trafic.

Funcţionalitatea traseelor este asigurată de aproximativ 450 de angajați ai societăților pe acțiuni specializate, precizează ministerul.

La efectuarea lucrărilor de deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant participă 275 de autospeciale – 60 de autogreidere, 105 de distribuitoare de material antiderapant, 45 de tractoare cu lamă și 65 de încărcătoare frontale.

Pe toată perioada iernii, drumarii din Republica Moldova patrulează în regim non-stop și monitorizează desfășurarea traficului rutier pe drumurile publice, inclusiv spre punctele vamale.

Concomitent, sunt efectuate și lucrări de deszăpezire pe drumurile locale din republică, pe care elevii sunt transportaţi cu autobuzele școlare către instituțiile de învățământ.

Precizăm că la Chişinău şi în alte localităţi ale Republicii Moldova ninge încă din seara zilei de 12 februarie.

Ministerul Educaţiei relatează că, din cauza stării drumurilor, la 13 februarie nu au fost transportaţi la şcoală elevi din două sate: în raionul Hânceşti – de la Dubovca la Bozieni şi în raionul Cantemir – de la Flocoasa la Ciobalaccia.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!