Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nou scandal de spionaj: Doi diplomaţi ruşi expulzaţi din Canada

Publicat 01:19 | 01 feb. 2012 // Mapamond // 1.053 vizualizări

Doi diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din Canada în legătură cu un caz de spionaj în care este implicat un sublocotenent al Marinei canadiene, a anunţat, la 31 ianuarie, postul de televiziune CTV, citând surse neidentificate.

Unul dintre aceşti diplomaţi, Dimitri Gherasimov, era staţionat la consulatul Rusiei la Toronto, iar celălalt, Serghei Jukov, era ataşat militar la ambasada din Ottawa, relatează cotidianul “The Globe and Mail”.

Plecarea acestora ridică la şase numărul diplomaţilor ruşi care au părăsit Canada după inculparea la începutul lunii ianuarie a ofiţerului naval Jeffrey Paul Delisle, în vârstă de 40 de ani.

Ministerul canadian al Afacerilor Externe şi ambassada rusă la Ottawa au refuzat orice comentariu.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a negat anterior orice legătură între plecarea diplomaţilor ruşi şi punerea sub acuzare a militarului canadian care este acuzat că a furnizat informaţii secrete unui corp diplomat străin între 2007 şi ianuarie anul curent.

Conform unor surse citate de CTV, poate fi vorba de informaţii privind arii submarine nesupravegheate sau sisteme de armament.

Jeffrey Paul Delisle lucra într-un centru de comunicaţii şi informaţii al Marinei din Halifax, în Noua Scoţie (sud-est). Acesta poate primi pedeapsa cu închisoarea pe viaţă dacă este găsit vinovat.

Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!