Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nou virus periculos: Atacă atunci când deschizi un e-mail

Publicat 00:07 | 03 feb. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 906 vizualizări

finestdaily.com

Un nou tip de viruşi informatici ameninţă computerele din întreaga lume, fără ca utilizatorii să deschidă fişierele ataşate unui e-mail.
Viruşii sunt ataşaţi unor e-mailuri, singurul mesaj pe care utilizatorul îl primeşte fiind „loading / se încarcă”, scrie Dailymail.co.uk.

În momentul în care utilizatorul încearcă să deschidă e-mailul, virusul începe să se descarce, atacând computerul. E-mailurile în sine nu sunt virusate, aşa că nu vor fi detectate de antiviruşi.

Experţii în securitatea pe internet sunt de părere că acest tip de virus este extrem de periculos: „Acest tip de viruşi afectează şi utilizatorii precauţi, care nu ar deschide niciodată un ataşament sau link necunoscut”.

Viruşii creaţi până acum necesitau intrarea pe un link sau deschiderea unui ataşament pentru a infecta computerele.

Noua generaţie de viruşi apar sub forma unor e-mailuri care descarcă automat fişiere infectate atunci când e-mailurile sunt deschise.

Companiile de securitate avertizează utilizatorii să seteze opţiunile de securitate ale computerelor la nivel maxim şi să descarce ultima versiune a browser-ului de internet, pentru a fi protejaţi de noul tip de virus.

Mediafax

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!