Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Obştea Sfintei Mari Mănăstiri Vatoped, mâhnită că cererea de eliberare a Stareţului Gheronda Efrem a fost respinsă

Publicat 16:10 | 19 feb. 2012 // Mapamond, Radar, Spiritualitate // 1.537 vizualizări

Foto: pemptousia.ro

În ziua de 23 decembrie 2011, Curtea de Apel a orașului Atena a emis hotărârea conform căreia pe numele Arhimandritului Efrem, Egumenul Sfintei Mănăstiri Vatoped, se emite un mandat de arestare preventivă, în vederea viitorului proces cu privire la schimburile imobiliare dintre mănăstire și stat. (Amănunte)

Comunicat de presă, 16 februarie 2012:

Nedreapta şi exagerata continuare a arestului preventiv pentru Gheronda Efrem

Obştea Sfintei Mari Mănăstiri Vatoped îşi exprimă cea mai adâncă mâhnire pentru faptul că cererea de eliberare a Stareţului nostru, Gheronda Efrem, a fost respinsă.

Considerăm ca nedreaptă şi exagerată continuarea arestului său provizoriu.

Nu suntem de acord şi nu putem să înţelegem justificarea acestei hotărâri prezentată în ordonanţa emisă de anchetatoarea specială, doamna Irini Kalú, care susţine, între altele, că Gheronda Efrem ar avea înclinaţie spre delincvenţă.

Ca obşte, cunoaştem mai bine decât oricine, trăind alături de el zi şi noapte, cine este Gheronda. Este om al rugăciunii, al vieţii ascetice, al sărăciei şi al jertfei. Viaţa şi purtarea lui duhovnicească dovedesc cu totul altceva decât aşa-zisa lui intenţie constantă de a săvârşi infracţiuni.

Considerăm, de asemenea, ca neverosimilă afirmaţia că faptele lui Gheronda sunt un indiciu că va continua să aibă un comportament infracţional şi în viitor, dacă ar fi lăsat liber.

Cu toată puterea sufletului nostru declarăm că suntem de partea Părintelui nostru şi că păşim alături de el în această încercare a Crucii.

Insistăm asupra deplinei lui nevinovăţii şi nădăjduim să i se facă dreptate cât mai grabnic cu putinţă.

Cu acest prilej dorim să exprimăm dragostea şi mulţumirile noastre către toţi cei care s-au grăbit şi se grăbesc să susţină în fapt pe Gheronda Efrem şi Sfânta Mare Mănăstire Vatoped.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al Preasfintei noastre Născătoare de Dumnezeu, suntem siguri că adevărul va străluci şi dreptatea se va restabili.

Obştea Mănăstirii
Pemptousia.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!