Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Părere atribuită lui Leon Panetta: Israelul va ataca Iranul la primăvară

Publicat 08:29 | 03 feb. 2012 // Geopolitică, Mapamond // 823 vizualizări

Secretarul american al apărării, Leon Panetta, consideră că există o “foarte mare probabilitate” ca, în primăvară, Israelul să pornească o intervenţie militară împotriva instalaţiilor militare din Iran, afirmă David Ignatius, autorul unui editorial publicat la 2 februarie în cotidianul “Washington Post”.

Solicitat de ziarişti, cu ocazia unei deplasări efectuate la Buxelles pentru o reuniune ministerială a ţărilor NATO, şeful Pentagonului nu a dorit să comenteze articolul semnat de editorialist, informează AFP, citată de Agerpres.

“David Ignatius poate să scrie ce vrea, însă ce gândesc îmi aparţine numai mie şi nimănui altcuiva”, a declarat Leon Panetta. “Israelul a făcut cunoscut că are în vedere “lovituri aeriene”, iar “noi ne-am exprimat îngrijorarea” din acest motiv, a adăugat şeful Pentagonului.

Editorialistul David Ignatius scrie în “Washington Post” că Leon Panetta ar fi de părere că loviturile israeliene ar putea avea loc în aprilie – mai sau în iunie, înainte ca Iranul să intre într-o “zonă de imunitate” şi să înceapă să producă bombe atomice.

Panetta a menţionat la postul de televiziune CBS, că Teheranul are nevoie de “aproximativ un an” ca să producă suficient uraniu îmbogăţit pentru o bombă atomică, dacă se hotărăşte să deţină arma nucleară, şi de încă un an sau doi pentru ca să o instaleze pe un vector, cum ar fi o rachetă, notează Agerpres.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!