Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Rusia: Manifestaţii la Moscova şi în alte numeroase oraşe

Publicat 20:50 | 04 feb. 2012 // Mapamond, Radar // 951 vizualizări

kp.ru

Aproximativ 90.000 de simpatizanţi ai premierului rus Vladimir Putin şi 23.000 de susţinători ai opoziţiei s-au adunat, sâmbătă, 4 februarie, la Moscova, conform datelor oferite de poliţie, în cadrul a două manifestaţii separate, relatează Mediafax, cu referire la AFP.

Temperatura la Moscova era, la prânz, de minus 17 grade Celsius.

Susţinătorii lui Putin şi manifestanţii „anti-oranj”, aproximativ 138 de mii potrivit Vesti.ru, au manifestat la Poklonnaia Gora, iar cei ai opoziţiei, aproximativ 36 de mii, – la Bolşaia Iakimanka, până la piaţa Bolotnaia. Mitingurile s-au încheiat fără ciocniri, scrie Kp.ru (video).

kp.ru

Totodată, mii de simpatizanţi ai opoziţiei au participat la mitinguri în Sankt-Petersburg şi în alte 20 de oraşe din Rusia.

La Sankt-Petersburg, al doilea oraş după mărime din Rusia, aproape 6.000 de persoane au protestat la minus 21 de grade Celsius faţă de regimul Vladimir Putin.

„Dorim schimbări”, se putea citi pe afişele protestatarilor, cu o lună înaintea scrutinului prezidenţial din 4 martie.

„Schimbările sunt necesare, revoluţiile – nu” – au afişat bannere susţinătorii lui Putin la Moscova.

La Ekaterinburg, circa 5.000 de persoane au manifestat împotriva lui Vladimir Putin. Alţi 2.000 de protestatari s-au adunat la Novosibirsk, în Siberia.

La Celiabinsk, în regiunea Ural, 1.500 de persoane au participat la un miting al opoziţiei, sfidând temperaturile de minus 14 grade.

Opoziţia rusă a mai mobilizat câte 2.000 de persoane la Tomsk şi la Krasnoiarsk, în Siberia, 700 la Krasnodar (sud) şi 1.200 la Ufa (Ural), potrivit AFP şi Mediafax.

Federaţia Rusă se confruntă cu un val de proteste fără precedent, pe fondul acuzaţiilor de fraude în legătură cu rezultatele alegerilor legislative desfăşurate în decembrie.

Elldor.Info

 

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!