Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Sute de camioane aşteaptă la punctele de frontieră între Bulgaria şi România

Publicat 13:11 | 22 feb. 2012 // Mapamond, România // 851 vizualizări

O coadă de opt kilometri de camioane care aşteaptă să intre în România s-a format miercuri la Ruse, în zona Podului Prieteniei de peste Dunăre. Poliţia de frontieră bulgară afirmă că formarea cozii este cauzată de formalităţile administrative pe malul românesc.

Poliţia de frontieră recomandă şoferilor de autocamioane să folosească celelalte puncte de trecere a frontierei: feriboturile de la Vidin, Oreahov şi Sviştov sau punctele de frontiera terestră din Dobrogea.

În acelaşi timp, agenţia sofiotă Focus citează şoferi de camioane care susţin că şi la punctul de trecere a frontierei Oreahov-Bechet s-a format o coadă de tiruri, de această dată de patru kilometri lungime.

Conducătorii de camioane acuză pentru situaţia creată autorităţile de frontieră române care, în opinia lor, efectuează un control foarte detaliat care durează foarte mult. În unele cazuri, controlul unui singur camion poate dura două-trei ore.

Nu este prima dată când autorităţile române provoacă blocaje cu proceduri administrative ce consumă mult timp, a declarat pentru Focus directorul complexului de feribot la Oreahov, Dobri Radev.

El susţine că autorităţile din România nu oferă nicio explicaţie despre faptul că toate vehiculele trebuie să treacă printr-un control atât de detaliat, mai ales că în ultimele săptămâni traficul de camioane între Bulgaria şi România a fost grav perturbat din cauza suspendării navigaţiei navelor de feribot.

Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!