Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ţi-e ruşine de ceea ce ai căutat pe Google? Şterge acum!

Publicat 13:54 | 23 feb. 2012 // Elldorscop // 1.140 vizualizări

De la 1 martie 2012, Google va comasa toate informaţiile pe care le are despre tine. Dacă vrei să îţi protejezi intimitatea şi căutarile făcute de tine de-a lungul timpului, pe Google, poţi şterge acum istoricul acestora.

Ceea ce ai căutat pe Google, ai share-uit pe Google Plus şi ai urmărit pe Youtube va ajunge „într-un pachet frumos” pe mâna advertiserilor , pentru ca aceştia să îşi maximizeze vânzările, afişându-ţi reclame personalizate în funcţie de cine cred ei că eşti tu pe internet.

Dacă vrei să afli mai multe despre schimbările informaţiilor private pe care le va face Google, poţi citi aici.

Anunţul gigantului motor de căutare de a-şi schimba politica de procesare a informaţiilor private a fost un subiect extrem de controversat, compania ajungând şi în faţa Congresului SUA.

Iată care sunt paşii pentru a-ţi şterge istoricul căutarilor efectuate pe Google, înregistrate doar atunci când ai fost logat la ei:

1. Loghează-te pe contul tău de Google.

2. Mergi pe pagina http://google.com/history

Opţional pasul 2.1 Minunează-te de căutările efectuate acum câţiva ani, de care probabil că ai şi uitat.

3. Fă click pe „remove all web History” (sau Eliminaţi tot istoricul Web – în cazul în care aveţi setată limba română)
4. Click pe „ok”

Astfel vei şterge orice urmă a căutărilor tale pe gigantul motor de căutare iar conştiinţa ta va fi împăcată. În cazul în care ai mai multe conturi Google, trebuie să repeţi aceşti paşi pentru fiecare cont în parte.

Dacă eşti adeptul teoriilor conspiraţionale, află că nu eşti singur şi în cazul în care vrei să ştergi toată activitatea ta efectuată pe serviciile Google (de ex: Yahoo, Adwords, Analytics, Buzz, Picasa, Gmail, iGoogle, Google Latitude, Google Maps, Google Reader şi multe altele), poţi intra pe Data Liberation şi să urmezi paşii lor spre anonimitate.

Apropo.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!