Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Belarus: Ambii autori ai atentatelor au fost executaţi. Critici din partea UE

Publicat 13:00 | 18 mart. 2012 // Mapamond // 835 vizualizări

agerpres.ro

Dmitri Konovalov şi Vladislav Kovaliov, condamnaţi la pedepse capitale pentru atentatele teroriste de la Minsk şi Vitebsk, au fost executaţi, a anunţat sâmbătă seara, 17 martie, Televiziunea Naţională a Republicii Belarus, potrivit Interfax, citată de Agerpres.

O purtătoare de cuvânt a UE a declarat că deși Bruxelles-ul cunoaște gravitatea faptelor pentru care au fost condamnați cei doi tineri din Belarus, nu poate accepta execuțiile. Belarus este ultima țară din Europa care aplică pedeapsa cu moartea. Rusia a suspendat-o printr-un moratoriu, precizează Radio Europa Liberă.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a refuzat să-i graţieze pe cei doi, în pofida presiunilor din partea organizaţiilor internaţionale.

În timpul procesului, Kovaliov nu şi-a recunoscut vinovăţia, înaintând preşedintelui o cerere de graţiere. Konovalov nu a înaintat cerere de graţiere, recunoscându-şi vinovăţia pentru atentatele teroriste din 2008 şi 2011.

La 11 aprilie 2011, în staţia “Oktiabrskaia” din metroul de la Minsk a fost detonată o încărcătură explozibilă: 11 persoane au murit la faţa locului, alte 4 la spital, 33 au suferit răni grave şi 70 de persoane răni ceva mai uşoare. În total, au avut de suferit circa 300 de persoane.

În timpul exploziilor de la Vitebsk au fost rănite 50 de persoane, nicio persoană nu a decedat. În aceeaşi zi, explozia de la Minsk a provocat rănirea a 55 de persoane, dintre care 47 au fost spitalizate, relevă Agerpres.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!