Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ce-a făcut Nicolae Timofti la final de săptămână. Cum „a fost transmisă cârma” Republicii Moldova

Publicat 15:01 | 25 mart. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.629 vizualizări

publika.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi-a vizitat casa părintească în prima zi liberă de după învestirea în funcție, deplasându-se în orașul Florești, sâmbăta, 24 martie, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei.
Presa scria că mama lui Nicolae Timofti are peste 80 de ani şi locuieşte împreună cu familia fiicei sale.

Duminică, 25 martie, Nicolae Timofti a participat la slujba de la Catedrala „Naşterea Domnului”, oficiată de Mitropolitul Vladimir, în cadrul căreia au fost înălţate „rugăciuni speciale pentru preşedinte”.

Nicolae Timofti a fost însoţit de familia sa şi de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, potrivit unui reportaj Publika TV.

Mitropolitul Vladimir le-a spus enoriaşilor că, la 16 martie, când Nicolae Timofti a fost ales de Parlament în funcţia de preşedinte, s-a produs o minune.

„Vă dorim, Excelenţa Voastră, să faceţi minuni, să faceţi lucruri mari, frumoase pentru ţara noastră. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze, să fie într-un ceas bun”, i-a urat ÎPS Vladimir preşedintelui, dăruindu-i o icoană.

„Eu, ca un creştin născut pe acest pământ, voi face totul ca poporul nostru să se simtă cât mai bine. Cu bunăstare, sănătate şi cu credinţă în Dumnezeu, noi o să reuşim. Vă mulţumesc!”, a răspuns Nicolae Timofti.

„În Catedrala noastră se află domnul preşedinte al Parlamentului, care până în prezent a exercitat funcţia de preşedinte interimar al Republicii Moldova şi a venit împreună cu dumneavoastră aici în faţa altarului, în faţa Domnului să transmită cârma ţării”, i-a anunţat mitropolitul pe enoriaşi.

„A fost o slujbă dedicată procedurii de intrare în funcţie a preşedintelui. (…) Într-o asemenea clipă, care îmi pare una importantă din toate punctele de vedere, am ţinut să fim alături să-l încurajăm şi să-l susţinem”, a declarat Marian Lupu după ieşirea din catedrală.

Nicolae Timofti şi-a vizitat mama, la Floreşti (video)

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!