Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Debutul lui Vlad Plahotniuc

Publicat 19:55 | 30 mart. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.055 vizualizări

Foto: arena.md

În premieră, prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a prezidat şedinţa plenară de vineri, 30 martie, a forului legislativ, deoarece preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, s-a îmbolnăvit, potrivit explicaţiei oficiale.

Conform Regulamentului Parlamentului, în lipsa preşedintelui, şedinţele sunt prezidate de prim-vicepreşedinte sau de unul dintre vicepreşedinţi.

În situaţia în care Marian Lupu n-a lipsit niciodată până acum, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Parlamentului din 2010, a avut o primă ocazie să-şi testeze abilităţile de moderator.

„Cu emoţii, ezitări şi pe alocuri stângăcii, acesta a rezistat doar o jumătate de şedinţă”, după care “i-a cedat împuternicirea de moderator Lilianei Palihovici”, vicepreşedinte al Parlamentului, relatează Pro TV.

“Colegii liberali și liberal-democrați au fost indulgenți și au spus că Vlad Plahotniuc s-a descurcat destul de bine”, scrie Unimedia, care de asemenea remarcă „ezitările” prim-vicepreşedintelui în calitate de moderator al şedinţei.

„Dl Lupu nu se simte prea bine, poate a vrut să mă verifice şi pe mine. Am avut emoţii la început, însă pentru mine nu e o problemă să recunosc atunci când nu cunosc ceva şi să solicit suportul colegilor, ceea ce am şi făcut”, a declarat presei Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, însoţit de o delegaţie parlamentară, a efectuat o vizită la Almatî, Kazahstan, în perioada 26-28 martie, unde a participat la şedinţa festivă a Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la constituirea organizaţiei.

Oficial rus i-a vorbit lui Marian Lupu despre importanţa CSI, care “poate completa” UE

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!