Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

George Clooney, arestat la un protest de Serviciile Secrete

Publicat 19:29 | 16 mart. 2012 // Vedete // 1.061 vizualizări

Actorul american George Clooney şi tatăl său au fost arestaţi, vineri, 16 martie, la un protest în faţa ambasadei Sudanului la Washington împotriva crimelor de război comise, potrivit acestuia, de forţele armate sudaneze în sudul ţării, transmit agenţiile AP şi AFP.

Protestatarii îl acuzau pe preşedintele Sudanului, Omar Hassan al-Bashir, de provocarea unei crize umanitare şi blocarea intrării alimentelor şi ajutoarelor în Munţii Nuba, aproape de graniţa ţării cu Sudanul de Sud, potrivit Associated Press.

George Clooney, tatăl său Nick şi mai mulţi activişti şi membri ai Camerei Reprezentanţilor au fost arestaţi după ce fuseseră avertizaţi de trei ori să nu treacă de o linie a poliţiei din faţa ambasadei sudaneze.
Aceştia au fost încătuşaţi şi urcaţi într-o maşină a Serviciilor Secrete americane, potrivit unui jurnalist AFP.

Actorul american a explicat în faţa camerelor de luat vederi că cere guvernului sudanez să permită comunităţii internaţionale să trimită un ajutor umanitar “înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară din lume”, relatează AFP.

Întors recent în SUA dintr-o misiune în Kordofanul de Sud, Clooney a declarat marţi că forţele armate sudaneze comit “crime de război” atacând civili în această regiune.

George Clooney a fost eliberat din arest

Sursa: Agerpres

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!