Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Laser rece contra ciupercii care afectează unghiile de la picioare

Publicat 16:47 | 12 mart. 2012 // Elldorscop, Sănătate, Ştiinţă // 1.022 vizualizări

bcachiropractic.com

O metodă considerată revoluţionară, ce utilizează raze laser „reci”, a fost testată cu succes de medicii de la Arizona Institute of Footcare Physicians contra ciupercii care afectează unghiile de la picioare, informează Mediafax, cu referire la dailymail.co.uk.

Spre deosebire de laserele convenţionale, care folosesc căldura, dispozitivul menţionat foloseşte un tip special de lumină rece, care distruge ciuperca.

Această terapie nedureroasă – care are nevoie de doar 10 minute pentru a efectua un tratament complet la un picior – nu afectează unghiile şi ţesuturile din jurul lor.
În plus, potrivit cercetătorilor americani, terapia cu laser rece nu are efecte secundare, asociate adeseori cu terapia medicamentoasă.

Potrivit savanţilor americani, un test anterior a evidenţiat faptul că eficienţa tratamentului cu laser asupra unghiilor de la picioare infectate a fost între 80% şi 90%.
În timp ce unii dintre pacienţi au avut nevoie de o singură şedinţă de terapie, alţii au beneficiat de câteva şedinţe.

Onicomicoza, boala cauzată de ciuperca unghiilor de la picioare, afectează între 3% şi 9% din populaţia de pe planetă, bărbaţii care suferă de această infecţie fiind mai numeroşi decât femeile.

Tratamentele curente includ medicamente fungicide.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!