Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Marian Lupu despre şedinţa comună a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti

Publicat 15:18 | 01 mart. 2012 // Politică, Republica Moldova, România // 1.135 vizualizări

Lupu: Şedinţa comună a guvernelor, o platformă pentru a fi puse la punct un şir întreg de chestiuni

Şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova reprezintă o platformă pentru a fi puse la punct un şir întreg de chestiuni, a declarat joi preşedintele interimar al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

În declaraţii făcute ziariştilor după şedinţa parlamentului, el a mai arătat că această şedinţă va permite să fie făcut un schimb larg de opinii pe subiecte de interes bilateral, între care agenda dialogului politic, schimburile comerciale, proiecte transfrontaliere.

Într-un alt context, referindu-se la crearea Consiliului Unirii, care doreşte unirea Republicii Moldova cu România, Marian Lupu a declarat că nu susţine dispariţia statului Republica Moldova.

“Opinia mea pentru ideea care ar duce la dispariţia statalităţii Republicii Moldova nu a fost şi nu va fi una pozitivă. Statul Republica Moldova este un proiect nu temporar, în viziunea mea, este un proiect pe care trebuie să-l dezvoltăm, este o ideee susţinută de majoritatea covârşitoare a societăţii. Nu pot să salut şi nici nu voi saluta asemenea tendinţe”, a declarat Marian Lupu.

Prima şedinţă comună a guvernelor Republicii Moldova şi României va avea loc sâmbătă la Iaşi.

Agerpres

1 Comentariu

  1. Ion spune:

    pai ce nebun ar vrea sa lase puterea, normal ca nu vrei, in România ai fi 0

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!