Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Nicolae Timofti a vizitat Ministerul Apărării (foto)

Publicat 17:34 | 29 mart. 2012 // Accente Info, Politică, Republica Moldova // 1.351 vizualizări

Foto: army.md

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Comandantul Suprem al Forţelor Armate, a vizitat joi, 29 martie, Ministerul Apărării, în onoarea sa fiind aliniată Garda de Onoare.

„Perfecţionarea continuă a contingentului, dotarea cu echipamente moderne a Armatei Naţionale şi cooperarea cu forţele armate ale altor state în cadrul asigurării păcii în regiunea transnistreană au fost principalele teme de discuţie în cadrul întrevederii Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Comandantului Suprem al Forţelor Armate, cu conducerea Ministerului Apărării”, relatează serviciile de presă ale Preşedinţiei şi Ministerului Apărării.

„Nu este un secret că dotarea Armatei, din punct de vedere logistic, este insuficientă, că armamentul şi instalaţiile militare sunt învechite şi fizic, şi moral. Vor fi susţinute eforturile ministerului de a asigura armata cu echipament nou, adecvat îndeplinirii sarcinilor trasate”, a declarat Nicolae Timofti.

În opinia preşedintelui, „colaborarea cu partenerii externi va fi una din oportunităţile principale ale Republicii Moldova pentru a perfecţiona din punct de vedere profesional corpul de ofiţeri şi subofiţeri al Armatei, de a moderniza echipamentul necesar executării misiunilor ce revin Ministerului Apărării, inclusiv în zona de securitate” de pe Nistru.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!