Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Norvegia: Un fragment de meteorit le-a căzut drept în casă. Piatra costă 400.000 de euro

Publicat 19:30 | 12 mart. 2012 // Mapamond, Ştiinţă // 1.371 vizualizări

nationalpost.com

O bucată de meteorit a trecut prin acoperişul unei case din centrul capitalei norvegiene Oslo, potrivit presei locale, citată de AFP. Obiectul a fost evaluat la circa 400.000 de dolari.

Piatra, cu o greutate de 585 de grame, s-a desprins dintr-un meteorit observat pe cerul Norvegiei în data de 1 martie şi a aterizat chiar pe acoperişul din proprietatea familiei Thomassen, situată în centrul Oslo-ului.

Astrofizicianul Knut Joergen Roed Oedegaard şi soţia sa Anne Mette Sannes au declarat că bucata de meteorit este o brecie, adică o piatră formată din diverse fragmente de roci.

„Este o descoperire senzaţională. Pe de-o parte, pentru că se întâmplă extrem de rar ca o bucată de meteorit să treacă printr-un acoperiş şi, pe de altă parte, pentru că este vorba de o brecie, un conglomerat care este şi mai greu de găsit”, a declarat Anne Mette Sannes.

„Această familie a avut mult noroc”, a declarat el. „Mai întâi, pentru că bucata de meteorit nu a provocat pagube mari, dar şi pentru faptul că ea reprezintă o mică avere”, mai spune Serge Koutchmy, cercetător la Institutul de geofizică din Paris.

Un gram dintr-un meteorit provenit de pe Marte poate să se vândă cu circa 5.000 de coroane (670 de euro), afirmă un geofizician citat pe site-ul tabloidului Verdens Gang.

Atenţie la cer! O “stea căzătoare” i-a adus milioane unui american

Sursa: Realitatea.net

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!