Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Reacţia comuniştilor la alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Publicat 12:57 | 16 mart. 2012 // Politică, Radar, Republica Moldova // 1.347 vizualizări

Comuniştii nu-l recunosc pe preşedintele ales al Republicii Moldova. Ei nu-l atacă pe Nicolae Timofti, dar declară că AIE s-ar menţine abuziv la guvernare şi, prin urmare, şeful statului n-ar fi ales legitim.

Partidul Comuniştilor nu renunţă la marşul de protest anunţat să înceapă la 13:30, lângă Academia de Ştiinţe, urmând ca manifestanţii anti-AIE să desfăşoare apoi un miting în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), în faţa sediului Guvernului. Mitingul comuniştilor din PMAN este autorizat între orele 12:00 şi 19:00.

Către PMAN s-au îndreptat şi simpatizanţii AIE, preponderent foşti combatanţi pe Nistru, adunaţi de dimineaţă în faţa Palatului Republicii, în incinta căruia Parlamentul a ales preşedintele.

Reprezentanţi ai asociaţiilor de combatanţi au declarat că acţiunea lor este un răspuns la protestul opoziţiei comuniste. Foştii combatanţi se declară îngrijoraţi că protestul comuniştilor poate degenera în violenţe similare celor din 7 aprilie 2009.

Liderul comuniştilor, ex-preşedintele Vladimir Voronin, asigură că protestul va fi paşnic.

Preşedintele interimar, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu a apreciat, într-o emisiune televizată, că în cadrul Partidului Comuniştilor există forţe ce ar dori „destabilizări”.

Nicolae Timofti a fost ales în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la 16 martie, cu 62 de voturi „pentru”.

Nicolae Timofti este preşedintele Republicii Moldova

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!