Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Republica Moldova a oferit noi documente de arhivă Muzeului Holocaustului din Washington

Publicat 20:05 | 19 mart. 2012 // Politică, Republica Moldova // 1.102 vizualizări

europalibera.org

Aflat la Washington, ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, a donat Muzeului Holocaustului din capitala SUA 15 mii de pagini de arhivă, care descriu aproape 50 de procese împotriva unor persoane acuzate de crime de război şi crime împotriva umanităţii, după al doilea război mondial. Anchetele au fost duse de KGB-ul din Moldova, informează Radio Europa Liberă.

Când a predat documentele, Iurie Leancă a declarat că Republica Moldova vrea să înveţe din tragediile trecutului, pentru a fi sigură că acestea nu se mai repetă, relatează postul de radio.

Iurie Leancă a estimat la aproximativ 15 mii de persoane actuala comunitate evreiască din Republica Moldova. Înainte de al doilea război mondial, aceasta era de 200 de mii de persoane.

Elldor.Info relevă că viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la invitaţia Secretarului de stat Hillary R. Clinton, în zilele de 19 şi 20 martie.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!