Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Ce probleme întâmpină românii din Spania? Conferinţa „Şanse egale într-o Europă unită”, la Madrid

Publicat 14:44 | 10 mart. 2012 // Mapamond, România // 1.134 vizualizări

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează, la 10 şi 11 martie, la Madrid, în colaborare cu Ambasada României din Spania, cea de-a şasea ediţie a Conferinţei „Şanse egale într-o Europă Unită”.

Evenimentul îi reuneşte pe principalii responsabili din domeniul public şi privat, reprezentanţi ai mediului asociativ românesc şi ai mass-media din Spania care-şi desfăşoară activitatea în domeniul educaţiei, culturii, problemelor sociale şi mass-media, informează DPR.

Dezbaterile vor fi structurate sub forma unor ateliere de discuţii, axate pe următoarele teme:

identitate lingvistică, culturală şi spirituală în context european, principiile de funcţionare a sistemului de asigurări sociale şi pensii pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în afara ţării, politicile europene pentru protecţia cetăţenilor europeni, exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în Spania, precum şi modalităţile de îmbunătăţire a imaginii românilor din acest stat.

Conferinţa „Şanse egale într-o Europă Unită” de la Madrid se înscrie în seria de dezbateri lansate de DRP în 2010 în scopul identificării şi soluţionării problemelor întâmpinate de românii din Italia şi Spania în procesul de integrare.

Elldor.Info

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!