Elldor.Info

Agenţie de presă şi ziar online

Viitorul a sosit! Mini-roboţi zboară în stol şi cântă la instrumente muzicale (video)

Publicat 08:54 | 02 mart. 2012 // Elldorscop, Ştiinţă // 1.281 vizualizări

Roboţeii zburători concepuţi de specialiştii de la Universitatea din Pennsylvania au atins o nouă performanţă: au folosit mai multe instrumente muzicale pentru a reproduce tema muzicală a seriei “James Bond”.

Roboţeii au reuşit acest lucru fără a fi controlaţi de om, doar cu ajutorul instrucţiunilor transmise wireless de către un computer.

„Quadrotoarele”, aşa cum sunt supranumiţi roboţeii (cu patru elice) concepuţi de echipa de cercetători condusă de Vijay Kumar, au impresionat recent într-un clip video în care au demonstrat felul în care vor putea fi folosite pe câmpurile de luptă:

Mini-roboţii zburători au fost concepuţi de compania KMel Robotics, iar sistemul de coordonare care le permite să facă manevre complexe a fost dezvoltat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, din cadrul laboratorului GRASP (General Robotics, Automation, Sensing and Perception).

Roboţeii zburători sunt dotaţi cu senzori sofisticaţi, astfel că pot detecta obstacolele din mediul înconjurător, se pot deplasa în grupuri, având capacitatea de a schimba formaţia de zbor în spaţiul 3D.

Mini-roboţeii ar putea transporta şi obiecte. Creatorii lor afirmă că pot fi folosiţi pentru a asista eforturile de acordare a primului ajutor sau chiar în industria construcţiilor.

Elldor.Info, cu referire la Descopera.ro

Comentarea e interzisă

Subscribe to our RSS Feed! Follow us on Facebook! Follow us on Twitter! Visit our LinkedIn Profile!